Bullshit!
Det ska vara sååå bra med krav hit och dit... Men så här ska det tydligen vara;
Låter ju jätte bra på pappret när man ska köpa sin möjlk eller sina morötter... Ska vi börja dra i tråden som heter BRA MILJÖ! Jätte bra, det används inga bekämpningsmedel, men det används "naturlig" gödsel, men ni vet väl att det finns lika mycket kväve där i som i konstgödsel... Det får vi ju fortfarande inte dän... Men däremot är det otroligt viktigt att veta när man ska sprida ut det på våra åkrar... DET HAR BETYDELSE!! Gör man det när det är käle och hårt... kan det inte brytas ner och åker rakt ner.. Men om man gör det när det är gröda ute plockar växtern upp det och det sker en process i växten! Visst finns det kvar några ämnen, men växtern (med västern menar jag ogräs!) bryter ner det mesta.
Ja och sedan att, nu används det besprutningsmedel på åkrarna, men inte på de ekologiska, men hur fan får man ihop den ekvationen???? Vi kör en vända på åkern och sprutar för att få bort ogräset, men den ekologiskaodlaren mmåste köra fram och tillbaka flera gånger gång på gång för att harva upp ogräste, vad är det som är sååå ekologiskt med det?????????????? fattar man inte hur mycket utsläpp det blir efter traktorn, om man inte kör med oxar vill säga...!?
Ok, men om vi säger så här, jätte fint att det finns ekohylla för de som vill köpa sådan mat i butiken, åå dom är så duktigta som köper det ohh det känns så bra att äta det, för bla bla blaa...! Åå det har inte påverkat miljön lika mycket och ditt och datt.. Men tusan där du köper dina produkter, hur långt har de foslats innan de har kommit till butiken?? Skillj nu på NÄRPRODUCERAT och KRAV-märkt!! Jag avgudar de som kan jobba med nerpoducerat, jag vill själv jobba med det sen när jag är färdig, men det KRAV-märkat, finns det verkligen utrymme för dethos oss?? Ja kanske för de som vill veta vad det stoppar i sig, det är ju vad KRAV handlar om, att det inte ska vara besprutat för DIN del, INTE för miljön!! Så det är visst för GOD HÄLSA FÖR MÄNNISKAN! Men om hela vårat samhälle skulle börja odla efter KRAV- hade bara en i varje familj överlevt, för vi kan inte producera så mycket grödor till den befolkningen vi har! Var finns socialt ansvar för någonstans???
Välj vilket ben du vill stå på! Det har jag gjort för längesedan! Jag vill slå ett STORT slag för Närproducerad mat! Det är den biten vi vill åt. Slippa utsläppen, det är koldioxiden som är boven i dramat!! Kunna gynna de som finns okkring oss! Jag har levt på närproducerat hela mitt liv, grisar från stallet, kor från grannbyn, mjöl från kvarnen, ägg från hönsen i hönsgården och lammet i hagen! Osten som har gjorts i källaren och brödet mamma har bakat! isterbanden som är stoppade och hängda i kylskpået, julskinkan som är saltat i karet och potatisen från landet! Ja vraför göra det svårt när man kan få det lätt!