trysil.. here i come!

Ja imorgon bär det av till norge och bergen! Längtar så det knakar efter mina pister... Var ett helt år sedan jag susade i backen!! Men så skoj det ska bli!!

Åker från skolan redan i gryningen, tidigt som attan måste jag upp och göra iordning allt. Som tur är kommer anna och hjälper mig med all packning, Tusen tack! Det är ju faktiskt endel som ska med. I och med att jag ska ta med mig alla skidorna så blir det två par pjäxor också. Sen kläder för backen,. kläder för fjället och sängkläder. Många kläder blir det helt klart!

Nu snart ska jag köra upp till mamma å pappa. Mamma och jag ska skjutsa halva familjen till tågstationen. För de ska också ut och åka. Åre närmare bestämmt med halva göransson. Trvligt. Lite klyven vill ju vara med på båda resorna. Men men man ska ju hinna med allt med ;). Det är nog därför jag mår lite illa. För jag är enormt stressad. Kom fram till det idag, har inte mått allt för bra några dagar nu. Men det måste vara stress. Har så mycket jag ska hinna med och sköta. Skolan, jobb och mina nära och kära. En annan stressfaktor är nog faktiskt att det börjar dra ihop sig att wille ska åka iväg. Usachameja kände hur stressen bara ökade när jag skrev det... Och n blir det två vckor utan han. Fast den första har redan gått. Det är bra! Men man får ta det som det kommer. Och jobba på det.

Nu måste jag skicka iväg lite smsinbjudningar. Ska ha lite myskväll med tapas tänkte jag i samband med att jag fyller år.
Ha en toppen vecka! För det ska jag ha !

"Åk aldrig första åket, och inte heller sista!!"


Då har man gjort det också...

Nu har jag tagit mig upp från vaken. Ni fattar inte hur trött jag är i kroppen nu. Helt slut, knappt att jag kan skriva. Men f*n va stolt jag är äöver mig själv att jag har gjort det!

Ni vet när man ska t ex till sjukhuset, eller till tandläkaren, eller göra någontig annat som man inte alls vill eller har lust med, någonting man är rädd för. En sådan känsla hade jag idag när vi började. Men det är exakt samma känla som flera barn över landet har när de ska gå in i en gymnasiksal... Nu fattar jag hur de känner sig! Jag ska göra allt som står i min makt för att få dessa barn att aldrig me få denna känslan av rädsla!

Men jag menar inte det att jag är rädd för att hamna i vak. För nu är jag precis som alla andra som har varit där, beredd på vad som kan hända, och vad och hur jag ska handla om jag hamna i en sådan situation. Lika så om jag är med någon som hamna där! En enormt bra erfaraenhet skulle jag vilja säga! Men tusan va jag frös! Lilla jag som har så dåliga blodcirkulation från börja. Stack i fötterna som om någon skar i dem. Det var fruktansvärt! Men efter en lång springtur fick jag allt tillbaka lite av känslen! Vilket under det är att spinga när man fryser! Bästa sättet att få upp värmen på! Testa, i stället för att stå still och rör på fingrarna!

Ne nu ska jag hem till mamam å pappa och tvätta alla dyngsura kläder! Ja det är bara förnamnet om vad mina kläder blev!

Tjingelling

Isvak!

jaha... Då var dagen kommen! I eftermiddag ska jag ta mig ett dopp i det blå. Är ganska nervös, men även  lite spännd! En del av mig tycker att det ska bli intressant och lite lite kul, och en annan del av mig är vettskrämmd. Är livrädd att jag ska bli sjuk eller urinvägsinfektion eller nåt annat hemskt nu inför Trysil och alls. Bara 3 dagar kvar =). har precis varit ute och gått en runda, en hel timme, var och handlade lite doningar som jag ska ta med mig upp dit. Måste ju förbereda sig i tid!

Håll tummarna för mig att jag klarar av att hasa mig upp för isen by my self! Men appropå isvak, igår fick wille utb. i pepparspray. Han sa att han hellre dör i en isvak. Men det tror jag egentligen inte att han menar, För om han dör få han  ju alkdrug mer trägffa mig. Det får han ju nu. Fast han var tyvungen att uppsöka läkare... Stackare! Tänker på dig massor min älsk! Finns där med dig!

Nej, nu måste jag börja packa ihop min "flytväst" (ryggsäck med massa kläder och plastpåsar!) Tjingeling. Återkommer när jag kommit upp ur vaken!

Stolt över mig själv!

"På hösten smyger runt 250 000 svenskar runt med bössan. 100 000 älgar stryker med och ett antal hundratusen rådjur. Några miljoner kilo kött blir grytor, stekar, biffar och pytt vid jägarens eller vänners bord. En del viltkött, främst filé, stek och grytkött letar sig till affärerna."

Nu ska jag i alla fall göra mig en älggryta =) Anna jag och johanna ska laga mat som ska med upp till trysil! Gott gott!!

Idag fick jag det bästa betyg man kan få som lärarstudent. Efter att jag hållt den sista idrottslektionen kommer det fram en av tjejerna i klassen och säger till mig "du kommer att bli en jätte bra idrottslärare!", fatta hur det käns att en elev säger det till en. Jag blev och är så stolt över mig själv! Efter en och en halv vecka på skolan känner jag mer och mer att jag blir varm i kläderna och känner mig mer bekväm i den rollen jag har där. Att jag får eleverna att lyssna och vilja göra det jag visar dem. Det är otroligt viktigt! (speciellt att visa hur de ska gå till!). Idag ber'ttade jag t ex om samabete, att det inte bara sker på skolan eller på jobbet, utan också hemma. Städer du så lagar jag mat!! Och plötsligt räcker en liten kille upp sin hand, och säger "jag ska städa hela vårat hus idag!" hihi... har man träffat rätt då eller vad!?

Nu måste jag läsa lite, har examination på måndag om motorik! Spännande!!
Tjineling!

Gå ut med er! Solen skiner ju!

tjuva från sopor!

Nämen nu sitter jag och kriver här igen =) Sitter och kikar på bygglov.Åå det va längesen jag såg det sist. Ett av mina favoprogramm i veckorna. Har varit på yoga de  andra tisdagarna så har inte kunnat kika. Är tusan förkyld nu, så jag måste vila mih. Inte för att yoga kanske är så anstängande. Men jag kände att kroppen sa "klara, ta det lungt, du har ju sprungit med alla barnen idag!". Precis så var det! Har faktiks lite snuvhuvudvärk med. Nicht bra!

Innan idag va jag som vanliigt denna veckan i skolan och hade praktik. Spännande varje lektion! Och väldigt givande. Jag växer för varje dag! Fick lösa ett litet problem idag med i en klass. Tusan va varm man blir när man inte rikigt vet hur man ska handla. Men sen kommer förnuftet flygande till en och vips så fixar man det! Sedan bar det av till lillla jobbet. Fixade iordning depå några timmar, sedan fick jag av snälla kusindaniel skjuts hem till mamma å pappa för där skulle det minsann vara middag ! Skönt att få maten dukad på bordet någongång iaf. Annars får jag laga allt alldelses själv i veckorna. Trist tycker jag. Systeryster jag och mamma bakade också lite sockerkringlor innan vi skulle äta. Gottgott... Giu va längesen man smaskade de =P Mumms! Ja jag säger då det, vi skulle öppna ett fik vi tre, fast vi skulle nog inte komma överrens! Hiihi...
Fast det roligaste idag var helt klart det som hände nyss. Visst får man ta grejer man hittar som ska slängas?? Jag tror det iaf. Mamma och jag skulle gå ner med mina skidor ner i källaren. Precis innanför dörren ser det ut som kom och hjälp mig.Ligger kläder inredning, skor, elektronik och massa annan skit i korridoren. Jag fattar inte hur människor kan bara låta slänga saker där. Vi har faktiskt ett STORT soprum!!!! Men iaf. vi har fått ut lappar om att hyresvärden kommer att slänga allt som ligger där. Och därmitt ibland alltihopa hittar mamma en sak som hon viljat ha länge...... KNepigt det dära med sådana grejer!!! Men nu ska de iaf rensa upp där. Jag kom ju bärandes på min tv. Tänk om jag hade snubblat över alla dessa grejer... och tappat tvn. Vem står för det då???? Jag kan bli lite irriterad ibland!!

Nej nu tillbaka till bugglov!

Tjosanhoppsan !
 

brödbullbak, förkylning och otroligt god sås!

Ännu en dag där snön föll från skyn !
Nu har jag haft in praktik i en vcka precis. Bara denna veckan kvar. Sedan tillbaka till skolan i en vecka och sedan vidare till norge och trysil med skidutrustningen !

Tusan va bra jag är ! Haft lite egna lektioner och lekar med barnen idag och i slutet av förra veckan. Jag har helt klart fått de bästa betyget man kan få som lärare. Att eleverna lyssnar! Hur kul som helst! (Det kan också vara så att de inte vågar säga någonting till en ny lärarstudent! MEN det hoppa jag inte på, jag har iaf en mycket bra och hög röst!). Hade en lten dispyt med en klass på en övning, men jag redde upp det så bra ! =D. 

Ser på nyheterna nu, och väderat. Tusan med att det ska komma mera snö. Vårvädret som var så fint igår, och så kommer det massa snö! Det tycker jag inte om. Det är mars, och solen ska skina och alla vattenpölar ska torkas upp.  Det är så det ska se ut. Tänk på snödropparna på mormor o morfar garageuppfart när det kommer massa kall snö! Plötsligt sappade jag till Dr.phil som ska övertyga en liten kille som vill vara tjej och som klär sig som en, att vara pojke. hihi.. knepigt! Märkligt, ett kön föds på en kropp och hjärnan är inte alls den samma. Ja i världen finns allt av alla ! Spännande! Appropå att se på tv, nu har jag ju en jag kan titta på utan att se gröna gubbar eööer gummar ! Fick en förtidigt födelsedags present av min älsk =) han är så underbar så det inte går att bskriva med ord! Hur i hela friden ska jag klara mig i ett halv år utan dig vid min sida... Ja ja ja... jag vet att du kommer att komma hem någongång under tiden. Men knappast så ofta som jag och du är vana vid... Det hade jag önskat högst upp på min önskelista! Helt klart! Men när han kommer hem, är det han och jag hela tiden ! Det har iaf varit en av många underbara helger. Vi passade hans kusins lille son på 1,5 år. Hur go får man inte vara. Blir man inte sugen på att ha en liten knate som han ! hihihi... Hur var det matilda, skulle du vara blöjbytare no.1??? Snällt att du ställer upp!!

I eftermiddag och nu ikväll har jag varit otroligt duktig. Kom hemrusande efter "jobbet".. hii... hade varit och handlat lite jäst och kotletter. Så jag satte igång ett bak, idag blev det grötbullar. Aldrig bakat det. Åt det hos min gamla klasskompis hanna när jag var liten. Lisa bakade alltid sådana. Gu va goda och saftiga de var. Så typ 30 st. sådana blev det i min plutteugn. Men ni fattar inte hur goda de blev!! 
Sen var jag vrålhungrig, så jag kokade ihop lite med mina kotletter... Super god sås, vitlök och basilika! Mumms. Med bulgur! Sedan viodare till planering av lektioner ! Skönt att vara klart med det!

Ne nu ska jag hoppa ner framför min stooooora tv och titta po halv åtta hos mig!
Simma lungt!!




 

RSS 2.0