Varför??????????

Varför sa ingen att det gör så jävla ont i armen efter sprutan! Den hänger vid min vänstersida som om någon har skutit axeln ur led... Ska det vara så? Sedan börjar jag får förhundans så ont i kroppen. Va tusan ska man ta sprutan för när man blir dålig av båda två, och då kanske man slipper undan svinet!!!!!!????? Har minsann inte sovit ett dryft i natt. Har knaprat i mig alvedon nu så jag ska försöka sova lite innan Mammas kalas! Ja för idag är det mammasfödelsedag! Igår bakade elias ocg jag en tårta till henne, som hon fick på morgonen med ett tänt ljus i, så mysigt! Åå så glad hon blev!! Nej nu måste jag lägga mig ner innan jag trillar ihop. Jag sähger ju de, man ska inte ta sprutan!!!!! (Jo men det är nog bra att jag gjorde det!)


Tjabbalabbapolarn!


Go morron!

Oj va jag har sovit konstigt i natt! Vet inte riktigt varför. Har yrrat runt som bara den. Mycket tankar i huvudet kanske? En nyinvensterad stuga i familjen, en lillebror som slutar andas så ambulansen får komma på besök mitt i natten, spruta som jag måste ta, skolarbete som måste göras, lektioner som ska planeras och genomföras! en pojkvän i ett krig. Ja jag kanske är befogad att sova dåligt på natten!? Men det går nog om tills jag gifter mig! Jag hinner nog både sova gott och dåligt innan dess många gånger om!

Idag blir det lektioner inne i klassrummet. Lite vik kanske jag till och med får, jag får se! Spännande! jag ska hålla i lite NO, som vi sedan ska använda oss av ute i skogen imorgon!
Imorgon blir det adventsfirande i kyrkan och sedan som sagt ut i skogen med klasse. Lek och fika! Myspys, håll tummen för finfint väder bara! Bara vi slipper regnet!

Imorgon blir det också kalas hos mamma! Hon fyller minsann år! Grattis till henne! Får köpa mig en blomma till henne så blir hon glá!

Dagarna går med minnerna består!

Dröm!

Då var familjen steen-peterssons dröm uppfylld!
Va mysigt det ska bli! Hoppas allt blir bra, det tror jag minsann att det blir! Kommer bli så otroligt mysigt!

Nu var det bara 2 veckor kvar. Snabbt går det! Hotellet är bokat och det ska bli så otroligt mysig att få träffa wille igen! Äntligen slut, nu kan det börja!

Nu tillbaka till Halv åtta hos mig! myskväll, har precis sagt hej svejs till matilda, har vartit och fikat sedan blev det en tur på stan för att kika in lite julklappar =)

Tjingeling!

Välkommen!

Helgen är här och den är hjärtligt välkommen!

Nu är det drygt två veckor kvar ssedan är det rullians på det igen!
Fattar inte varför jag är så seg i kroppen, om det är för att man går på helvarv hela tiden på praktiken eller om det är förkylningen i kroppen som sätter sina spår, nur har den iof inte försvunnit än på ett tag. Men det är så tröstlöst att vara så trött hela tiden. Då somnar jag på dagen någon timme sen ligger jag och snurrar hela natten för jag inte kan sova.. dummer som jag är! 
Annars har det varit en lyckad vecka som alltid tycker jag minsann. 
Helgen blir som jag vill, lugn, återhämtsam och mysig! Hade en planerad julmarknadslördag som inte blir av nu, kan vara ganska skönt faktiskt! Jag behöver verkligen bara strosa runt!

Simma lungt och njut av dina gamlinga runtomkring dig, dom finns tyvärr inte kvar hela livet! 
Det är våra förebilder våra idoler och de som vi älskar först av allt!

Sjukling!

Jaha, då har jag också drabbats av sjukligheter!! Vet inte vad det är, men någonting är det minsann.. Är så satans förkyld, ont i halsen och hängig. Det får bli ett besök hos mamma och pappa i natt. Man ska inte vara ensam när man är sjuk! Sen är det ganska mysigt att sova där hemma ibland när man inte är riktigt ok! Därför är det bra att man bor så nära som man gör! Tack mamma Tack pappa! 
Vet inte om det är grisarna som smittat mig eller vad. Men jag tror det bara är en vanlig förkylning, det är nämnligen det som går på skolan. Inte lätt att komma undan det när man har en massa barn i närheten som hostar och nyser !

IDag fick jag vikariera för min handledare som trillat dit, imorgon är också tanken att jag ska göra det, beroende på hur jag mår. Men det blir kanske till att mosa i mig en massa alvedon. Sedan får man gå på LOW resten av veckan när man ska in i klassrummet! På torsdag är det kärleks och vänskapsdag så då blir det bara massa mys!

Helt klart en myskväll med alvedon, nässpray och tablett mot magkatarr, yeeeyy!! B'ttre kan det inte bli när man ska ligga på topp, något eller någon får väl ta skada!

Tvätta händerna efter dig när du varit ute på stan eller inne i affären!

Tjingeling!

Det finns en orsak till att jag är lite ur fokus just nu! Så jag får be lite om ursäkt för det, men jag gör så gott jag kan för att hinna med allt och alla!

Bullshit!

Ja det finns så otroligt mycket i vårat samhälle som bara är så jävla mycket bullshit!!!Fick upp ögonen för KRAV-märkta maten igår.... Vilket jävla skit det är!!! De dom bara höjer denna mat, har ni sett den andra sidan av den bra?????????

Det ska vara sååå bra med krav hit och dit... Men så här ska det tydligen vara;
  • Bra miljö
  • God omsorg om djur
  • God hälsa för människor
  • Socialt ansvar
  • Låter ju jätte bra på pappret när man ska köpa sin möjlk eller sina morötter... Ska vi börja dra i tråden som heter BRA MILJÖ! Jätte bra, det används inga bekämpningsmedel, men det används "naturlig" gödsel, men ni vet väl att det finns lika mycket kväve där i som i konstgödsel... Det får vi ju fortfarande inte dän... Men däremot är det otroligt viktigt att veta när man ska sprida ut det på våra åkrar... DET HAR BETYDELSE!! Gör man det när det är käle och hårt... kan det inte brytas ner och åker rakt ner.. Men om man gör det när det är gröda ute plockar växtern upp det och det sker en process i växten! Visst finns det kvar några ämnen, men växtern (med västern menar jag ogräs!) bryter ner det mesta.

    Ja och sedan att, nu används det besprutningsmedel på åkrarna, men inte på de ekologiska, men hur fan får man ihop den ekvationen???? Vi kör en vända på åkern och sprutar för att få bort ogräset, men den ekologiskaodlaren mmåste köra fram och tillbaka flera gånger gång på gång för att harva upp ogräste, vad är det som är sååå ekologiskt med det?????????????? fattar man inte hur mycket utsläpp det blir efter traktorn, om man inte kör med oxar vill säga...!?

    Ok, men om vi säger så här, jätte fint att det finns ekohylla för de som vill köpa sådan mat i butiken, åå dom är så duktigta som köper det ohh det känns så bra att äta det, för bla bla blaa...! Åå det har inte påverkat miljön lika mycket och ditt och datt.. Men tusan där du köper dina produkter, hur långt har de foslats innan de har kommit till butiken?? Skillj nu på NÄRPRODUCERAT och KRAV-märkt!! Jag avgudar de som kan jobba med nerpoducerat, jag vill själv jobba med det sen när jag är färdig, men det KRAV-märkat, finns det verkligen utrymme för dethos oss?? Ja kanske för de som vill veta vad det stoppar i sig, det är ju vad KRAV handlar om, att det inte ska vara besprutat för DIN del, INTE för miljön!! Så det är visst för GOD HÄLSA FÖR MÄNNISKAN! Men om hela vårat samhälle skulle börja odla efter KRAV- hade bara en i varje familj överlevt, för vi kan inte producera så mycket grödor till den befolkningen vi har! Var finns socialt ansvar för någonstans???

    Välj vilket ben du vill stå på! Det har jag gjort för längesedan! Jag vill slå ett STORT slag för Närproducerad mat! Det är den biten vi vill åt. Slippa utsläppen, det är koldioxiden som är boven i dramat!!
    Kunna gynna de som finns okkring oss! Jag har levt på närproducerat hela mitt liv, grisar från stallet, kor från grannbyn, mjöl från kvarnen, ägg från hönsen i hönsgården och lammet i hagen! Osten som har gjorts i källaren och brödet mamma har bakat! isterbanden som är stoppade och hängda i kylskpået, julskinkan som är saltat i karet och potatisen från landet! Ja vraför göra det svårt när man kan få det lätt!


    Nu blir det fredagsmys...

    för nu är det slut på veckan... Ja så sjöng dom min lille gosskör i skolan innan de gick hem! hihi, dom är minsann för söta! Jag klara marie har idag haft min första egna skoldag med en klass i klassrummet! Du ska tro att det gick bra! Bra "kempat"! Men jag började också mjukt med en läsdag, de hade kuddar och gosedjur med dig! Myspys var det i klassrummet hela dagen! Och lite tjejbråk som det alltid är... Men tusan va svårt det är att prata eller lösa sådant, hur ska man göra??? Jag vet ju bara hur det är att vara på andra sidan (nu iof. mycket länge sedan, åk 5 var det sista typ..) Men hur ska man betee sig när de är killar som blir i hop med ens kompis när man är kär i honom, eller blivit dumpad av honom!! Vad säger man...??? Gör lumpen så hittar du dig denm rätte... haah neej, det finns ju inte i deras värld! Nej, det skulle jag behöva gå en utbildning i.... Är så rädd att jag säger eller agerar på fel sätt!! Vill ju inte såra någon som redan är sårad!? Det är inte lätt och vara lite nu för tiden!! (Inte när jag va lite häller iof. men men...)

    Idag har jag varit hos mormor och morfar, eller mest mormor, morfar åkte till stan, men vi fikade och sedan ska hon hjälpa mig att sy i en ny dragkedja, min vinterjacka är kaputt, gick sönder i går morse.. Men det är tur att man har ett säkert kort som kan hjälpa mig, måste bara köpa en 75 cm lång dragkedja, inte det lättaste, men jag ska minsann hitta er =). Så ska hon få sy så det står härliga till! Och nu har jag varit på blomsterlandet och köpt en blomma till min underbara vän som ställer upp i vårt och tort! No names, i fall hon läser det innan hon får den, vore taskigt om hon får reda på det innan hon ens ha fått den!

    Matildan kommer snart, då ska vi åka och jobba lite med illepilleplutt, och ikväll blir det middag hos syster för hela slanten! Massa mys!
    Imorgon blir det den traditionella stöpare dagen. Det är då holstorps dörrar slår upp för julen, ljusen ska stöpas och glöggen ska drickas! Vilken myspys dag det blir! 

    Jag hoppas ni alla får en myspys fredag och helg! Det ska jag minsann ha, och nu är jag lugn när jag fått prata av mig lite med wille! Ja man får minsann lite magknip  emellanåt!


    Tjingtjong!

    onsdagshuvudvärk!!

    Vilken smärta det är i huvudet, om jag hade kunnat skulle jag skurit av huvudet! Gör så ont! Har försök lindra men den vill inte försvinna... ååååå så jobbigt! Kanske försvinner senare ikväll, ska till matilda och äta bakpotatis med våran berömda baconröra! Mumms!

    Har försökt planera lite kommande lektioner till imorgon, matte med romeskasiffror! Mycket spännande... Hoppas att jag kan lära ut det också! Senare blir det lektionsplanering på mitt naturprojekt som jag ska dra igång med dessa kommande veckorna! Sedan blir det till att traska ut i skogen och kika! Kul! Tur att jag är så påhittig! Det jag gör nu, sparas givetvis till jag blir färdig, och används då :D smartish!
    Men just nu är det mycket, det blir lätt stressat då hemma hos fröken klara, tänker inte riktigt klart och kanske inte hinner med det som hon borde. Tyvärr så blir nära och kära lidande! Ber inte om ursäkt, ber bara om förståelse! Jag gör nämnligen så gott jag kan för att göra allt som ska göras, det blir lite olika prios just nu kanske man kan kalla det! Då är det skönt att man slipper ha kärleken att jonglera med också ;). Men snart så blir det ett till kort i leken att spela med! Nu blir det till att köpa sig en kam för nedräkning! Me like!

    Kvällen börjar närma sig, för att jag ska hinna med allt måste jag dra mig...


    Njut av de ögonblicken som du kanske aldrig bruka tänka på att njuta av, middagen med familjen, tystnaden runtomkring dig, kramen du får av mormor, njut och sup in allt som går!

    Farsdag!

    Ja idag var det pompa och ståt hemma hos pappa!! Var duktig och var hemma innan de äns hade gått upp ur sängen, så jag plockade fram en farsdagsfrukost! Så mysigt! Sedan bar det av mot lite jobb, hon som skulle göra det hade kört i diket, mötte vildsvin och körde ner och voltade istället! Men hon klarade sig bra för att ha voltat! Minsann satt det nog en liten ängel på hennes högra axel! Syskonen tre åkte och köpte en bukett blommor för att sedan styra kosen mot far våran! Presentöppning och massa god mat med mormor, morfar ocg farmor. Mamma hon lyckas alltid med maten, idag blev det kalkon!! Så gott, bara smalt i munen! Hon är minsann en riktig vardagskock! Vilken lyckad dag! Kvällen och eftermiddagen avslutades med matilda vännen! Gick runt sjön, handlade lite mat och åt kvällsmat. Inte missade vi sista avsnittet av Ensam mamma söker... så spännande!! Vi satt och hoppade i fotöljerna här hemma! Planerade lite framtid med henne också, det vill säga de närmaste veckorna... Det blir födelsedagskalas, och sedan kanske en tripp till karlskrona för en tjejhelg!! Massa mys blir det nog!

    Imorgon tillbaka till praktiken... Så snabbt går det, snart halva tiden har sprungit iväg! Det menas alltså med att han med stort H kommer snart hem! Det ser vi framemot på denna sidan av planhalvan!

    Ta vara på varje minut med dem du älskar, för det är dom viktigaste i ditt liv!

    S N Ö

    Ja vet ni, den första snön faller ner idag! Hur mysigt som helst! Så vi bestämmde oss för glögg och pepparkakor hemma hos mamma och pappa ikväll!! Myspys!
    Just nu sitter jag och skyfflar i mig soppa med knäckebröd! mumma!! Fösta dagarna på praktiken går galant, så kul att se alla barnen och eleverna igen! Underbart!

    Nej nu tillbaka till soppan!

    Njut av livet, och spciellt nuet, det spom vi lever i, tänk inte så mycket på dået eller det som komma skall!! var i det vi är nu! Lycka till!

    Ön med stort Ö



    Där är den! Ön som vi alla älskar. Idag bär det av österut för att njuta av kustluften innan det blir allt för kallt!! Tanken är dona lite på öland, kanske hitta en liten pumpa, åka öber bron, njuta, ikea, mairo! Och sedan äta lite med!! Det blir kanon för min uppladdning inför praktiken som börjar imorgon, och sträcker sig fem veckor framöver! Ska bli kul, men vad mycket uppgifter vi har som ska slutföras och utföras, har till och med fått tillstånd att kanske skippa lektioner för att göra praktiskuppgifter. Är det verkligen rätt, när man är ute på praktik vill man väl vara där också eller?? Inte sitta framför datorn och göra massa j**la uppgifter. Det lär väl jag mig ingenting på..... Nej det tycker jag inte! (Lite uppröd!) Strunt i det nu!

    Nedräkningen är stor nu när det börjar närma sig. Är faktiskt den 1 november idag! 27 dagar kvar till mamma fyller år och efter det bara rullar det på i en ryslig takt! Innan dess ska min underbara mormor fylla år också=) Då blir det galej! 

    Nu måste jag dona fram lite frulle, för mamma kommer väl snart med svarten och hämtar mig... då blir det med iiillllfart till öland!! Ha en tototoppen dag!


    Tjingeling i blåbärsskogen!!
     

    RSS 2.0