Färdigt!

Nu är skidresan bokad!  v.5 åre! Fettnice helt klart!

Imorgon blir det en stadsexkusion med skolan! Se vad vi hitta för arter i stan! Sedan blir det fika! Trevligt minsann!!

Idag har det varit en myspys dag med mamma. Vi har shoppatloss rejält. Vet inte vad vi köpt, men lite presenter och årets första julklapp till mig =). Kanon!

Nu ner i sängen för att drömma mig in i drömmarnasvärld! Tjosan hoppsan!

utedag!!

Nu är:
- Smörgåsen bredd!
- Kläderna är framplockade!
- En flaska saft står i kylen!
- Jag är redo för en dag i oktobervädret, kanske kikar solen fram och visar sin gula skrud!

Ja det är vad jag ska göra idag! Ska hinna med och jobba lite med i eftermiddag. Få ihop lite kosing! Det är så välkomnande den 25 :)

Hörde lite på nyheterna nu... vilken bombattak!!! Skulle vilja ha en STOPP knapp. Att nu får det vara nog, det är ju psykiskt jobbigt att sitta här på andra sidan och inte ha någon koll alls... Åå hatar det! Men jag har inget val! Det är bara att gilla läget och le. Jag kan inget göra ändå! 

Tillbaka till den härliga dagliga miljön! Borsta tanden, duscha och klä på sig varma kläder och tjocka kängor!!


 

Besviken klara!

Ganska bra dag i dag, förutom att vi försökt komma överrens om en skidresa jag och min syster... men det är väl så det ska vara!! Hahhaa... nee vi var vänner hela tiden, bara lite olika åsikter. Det är sånna vi är. tack för det! Vi kikade på skidresa och åt chokladbollar med för mycket hvregryn i och otroligt kladdiga muffins! Har haft lite lektioner idag, natur ocg rygghälsa. Spännande!! Sedan fick  vi reda på att det inte var så många anmälda till kursen som vi skulle gå till våren, så den bir kanske inte av!! Helt dauligt!

Jonna: Det var en fortsättningskurs på idrotten som man kan läsa. 15 hp. på distans för att få undervisa på högstadiet. Om du vill läsa den kanske du kan göra det, så kanske den blir av ;).

Nu kommer snart mamma ocg hämtar mig, ska hem och äta och hjälpa dom med datorn. Ska försöka låna en bil med. Ska ut i skogen imorgon hela dagen med skogsstyrelsen! KUL! Håll tummen att det blir bra väder bara!! Men man har ju kläder efter väder! Jag är lite av en specialist på det nu efter alla dessa år som skogsmulle, lumpen och utbildning i friluftsliv! Om någon ska veta är det jag!!!

Måste börja planera lite lektioner nu med inför praktiken! Får öppna banken mellan öronen och se vad jag finner!!

Njut av solen som skiner igenom de tjocka molnen!

Sista veckan!

Ja nästa vecka börjar praktiken igen! Ska bli riktigt kuligt att komma tillbaka till skolan. In i verkligheten! Barn är så härliga!
Idag har jag inte gjort så mycket mer än fixat lite grupparbete, haft rygghälsa och ergonomi, möte med gittan och anmält mig till en distanskurs som jag ska gå nästa år parallelt med den utbildning som jag läser för att få en bredare kompetens när jag är färdig! Kan behöva lite idrott nästa år när jag bara läser teoretiska ämnen! Kul! Lagade lite mat, blev väl inte så bra som när matilda och jag gjorde den tillsamans! Synd! Men det var ätbart, helt klart! Sedan har det bara varit klarakvalitetstid hela eftermiddagen och kvällen som nu kommer krypande! Ganska skönt att sitta i ensamhet när man haft en hektisk helg som den som varit! Men visst hade det varit mysigt att krypa upp i ett knä med tända ljus och skratta till någon dålig serie! Men den som väntar på något gott... Får mysa med mina tända ljus själv ikväll! Matilda, vi får minsann tända massa ljus och kika på film på lördag och äta massa gotte!?!?

Nu blir det mys i soffan, kanske tycka i mig lite choklad!

Jag njuter av gotte med gott samvete, sen får ni säga vad ni vill om det....!! Muhahahaaa... Godis är gott!

märkligt!

Igår vad det lördag, detta hände:

- Var på husvisning 
- Blev snuvade på en tomt framför ögonen på oss.
- Bråkade med syster
- Blev vän med syster
- Åt gott med syskonen
- Kattungen blev ihjälkörd, R.I.P
- Somnade hemms hos mamma och pappa

Idag söndag:

- Vaknade i vintertid
- Skruvade lampa med pappa
- Köpte STOR tv med mamma och pappa
- får se vad som händer i eftermiddag, förslagsvis hänga upp tvn med pappa!

Ja jag skulle kunna sammanfatta helgen som ganska händelserik. Från död med panikångestattakrer till glädje och skratt! Ja det är tur att man inte har långt mellan skratt och gråt!!

Njut av livet och var glad för varje sekund du lever,även i motgångar. Jag vet att det kan försvinna så snabbt och utan förvarning...
Jag älskar livet och allt som hör till!

lördag...

har varit en otroligt spännande dag... inte så mycket mer att säga om det... var med i en budgining... men det var någon ihärdig jävlel som skulle ha den.. så tyvärr fick vi släppa på målsnöret.. så just nu är det lite dystert här hemma.. Men vi glädjs åt Öster som har kommit upp i superettan igen!! Grattis och fan ta och håll i detta nu!!

Ikväll blir det syskonmys med kinamat!!
Imorgon är det slappesöndag med inte så jätte mycket aktivitet, lite tvättning kanske!? Ja vem vet vad jag hittar på för någotning!!

ha en trevlig kväll mina vänner!!

Njut av det ni har och avundas inte vad andra har!


Ja visst!!


Kännner ni coolingen eller... ja jag hade passat jävulskt bra i baywatch!

Väldigt stolt och glad. Alla tentorna är över nu! Skönt atr ha fixat alla !

Ikväll blir det fredagsmys hemma hos johanna och simon med mat och idol! Trevligt minsann!!


....ja med puckot som försöker välta det lutande tornet då....


Onsdagsduktig!

Var en liten sväng i skolan för handledning idag, sedan bar det av ut i skogen med johanna för att kika på arter, det gick bra! Vi hittade alla som vi skulle!! Kom hem,pluggade lite gjorde mig korvstroganof med ris, gottgott sa min mage och hjärna! Konstaterade att jag kan allt till tentan på fredag, la mig och läse min bok om skönhetsskolan i kabul, mysig bok! Läs den! Grus i ögat jag somnar, sover en timme kanske, helt lealös i kroppen.. Tar mig i kragen och en dröm. Klär på mig för en promenad runt min sjö i detta vacka höst väder som har kommit till oss! Njöt av varje steg och så blir det minsann lite drömmande när man går alldelses själv. Lite mysigt faktiskt! Var borta med fulkornsmakaroner till johanna och simon, som äter fulkorn! Hallå där klara lyckas köpa två gånger i rad makaroner med fulkorn... Och jag klarar inte av att äta det, en gång i en lite mindre mäng funkar, men det lixom funkar inte i min mun.. Jag har verkligen försökt, men det går inte! Men jag får helt enkel leva utan fulkorn! ha ha! Jag kom hem och satte igång med maten, enligt min matlista! Jag har donat ihop en lasagne! Gott gott hoppas jag verkliegn att det blir! Har aldrig gjort det innan själv! Så håll tummen för att det smakar bra! Så nu är den inne i ugnen och jag passar på att fylla på lite här. Ikväll blir det chillidill på hög nivå tror jag! Det är Bonde Söker Fru så då sitter jag bänkad! Så mysigt med kärlek!  

Nu börjar det bli färdigt i ugnen, så det är bäst jag springer bort!

Mys på nu med nära och kära och njut av dem som finns i din närhet!!

I did it!

Fick tillbaka naturtentan med gott resultat! G+, yhe! Det var minsann bra! Skönt att ha den avklarad, nu är det bara arttentan kvar på fredag! Men den fixar vi galant! Imorgon ska vi ut i skogen och kika på diverse arter!

På torsdag börjar ännu ett nytt hopp! Vi får se hur det går! Kanske kanske inte, håll tummen för att det är våran tur!!

Oj vad tiden går fort... nu snart sova dag!!

Tjingeling!

I did it!

Fick tillbaka naturtentan med gott resultat! G+, yhe! Det var minsann bra! Skönt att ha den avklarad, nu är det bara arttentan kvar på fredag! Men den fixar vi galant! Imorgon ska vi ut i skogen och kika på diverse arter!

På torsdag börjar ännu ett nytt hopp! Vi får se hur det går! Kanske kanske inte, håll tummen för att det är våran tur!!

Oj vad tiden går fort... nu snart sova dag!!

Tjingeling!

klumpeduns!

Hade en mysig dag igår i skogen med kusinerna =) Grillade korv och mös. planerade lite och kikade lite på skidsemester också. Åka bör man annars dör man! Så det så!

Var så trött igår, sov lite mitt på dagen.. det blir så när man inte har något att göra. Man blir lite seg då! Det fanns ingen här hemma som kunde laga mat åt mig, så jag fick baka bröd själv, med lite hjälp av william på camen. Det började bra. Men sen skulle jag plocka ut det, oj vilket fint bröd. Plockar ut cet och gallret under som jag skulle lägga brödet på. Jag min klumpeduns tar tag i det otroligt varma gallret med bara handen, tror ni inte jag brännde mig som f*n. Här stod jag ensam och ledsen och hade ont med handen under kranen med kallt vatten. Mitt i alltihopa ringer det på dörren.. trodde de va pappa som stod utanför, såg inte i mörkret... då va de en gubbe från radiotjänst... han kom inte så läglingt hem till fröken steen petersson!!! Och guvetvis har jag inte betalat, jag kan väl inte veta hur man går till väga om det inte kommer hem papper till mig inte!!!!! Nej då måste de komma en helt främmande man på kvällen en mörk oktoberkväll, nej sa jag jag vill ha ett papper som jag kan kika på, det var fräckt av honom och tränga sig på, sa jag till honom!!! Då blev jag uppröd!!! Alla andra "företag" ha koll på när man flyttar, men inte dom! Konstigt!!

I går kväll va det synd om mig i massor... Och när jag hade kylt klart fingrarna började det göra ännu ondare, så jag knappt kunde somna, hittade en bedövningssalva som jag smörjde med så det dämpade lite. Så jag kunde få lite somn i natt! Men som det kan gå när man inte tänker!! Klump!!

Nu ska jag göra mig iordning, ska snart till skolan!!

Tjingeling!

söndag!

Åå vilken mysig lördagskväll det blev hemma hos matilda med emma!! Vi åt massa gott och pratade om allt mellan himmlen och jord.

Kom hem och hittade en liten mysig film på tvn, så fastnade där med mina grusiga ögon. Klockan tickade och den slutande inte fören halv 1. Sent blev det för klara!! Helt slut idag när jag vaknade! Men det var otroligt skönt att kunna sova litelängre idag! Gott!!

Nu ska jag strax klä på mig massa kläder, idag ska jag ut med mina syskon och kusiner i skogen och grilla korv och banan och choklad!! Åå det är så underbart mysigt att sitta ute i skogen med brasa och skratta och ha så otroligt kul!! Jag är så otroligt tacksam för mina syskon och kusiner! Hur skulle det se ut utan dom!!

Ha en underbar dag, njut av varje dag som om det vore den sista!

// Klara
  

bajsar björnarna i skogen...

Mötte en älg idag! Ja det är ju självklart när man ska ut i skogen och jaga!! Den trillar ut i från en dunge. allmänt förvirrad, skulle jag också vara... en liten pinnatjur som fick gå vidare.. efter att pappa och jag försökt få den att ändra kusr med nej den hade betämms sig minsann.. Vi va dom enda som såg älg idag! De va nice!!
Har hunnit med ett 29 års kalas också! Trevligt och massa god mat och tårta!! Sovit lite, skulle kiikat på film med syster men hon fick jobb så jag somnade istället skööönt efter en dag i skogen!

Nu ska jag upp till ica för att möta emma och matilda, blir pizzakväll i kväll!!

Ruggig dag!

Mys ner er framför tvn !!

fredags eftermiddag!!

Tentan är avklarad! Tusan med att jag ska fixa den!! Nästa vecka ska jag sätta tänderna i nästa tenta! Kuljul!

For till stan, träffade annie och mamma, storosade omkrong, shoppade lite, bla en pälsväst, jag vet matilda du tycker dom är fula, men den va fin på mig! Annie påstod att det var mitt livs köp! Vi får se de om 30 år! Köpte mig julkort på marknaden också! Skönt att det är avklarat, ska bara skriva och skickas iväg, inte ännu alltså, men snart! Tiden får ju så snabbt! Åt på bibblan, gottgott, gick hem till annie, jag bakade medans annie och mamma städade hennes förråd! Vi lurade upp mormor och morfar på en fika! Trevlig fredageftermiddag! Åkte med mamma hem, skulle hämta lillebilen vid pappa som stod ute på pass i hopp om att då skjuta 6 taggaren. Ack nej dessa regler får inte skjuta de som har över 4... Synd för pappa tycker jag!! Finns massa älg i våran skog, men inte den man får skujta. Men imorgon hoppas jag att det dyker upp någon framför ögonen på oss, för då ska klara var med i skogen! Det är så fruktansfärt mysigt tycker jag, om man är uppvuxen med det vill säga!!
Nu blir det med illllfart till stan med illepilleplutt, han ska till kusinen! Jag själv ska nog träffa mimmi ikvll! Vi får se vad som händer, får inte bli för sent, är juu faktiskt jakt imogon!!

Ha det bra alla där ute med horn i hvudet!!

god natt!

Nu ska jag sova, har läst igenom det sista inför tentan imorgon, hejja hejja mig!!

Sedan är det helg och massa mys.

Dröm sött!




Då var det dags igen...

Hej igen!

Ja nu sitter han på planet igen ner till fullt aktivt krig. Ja, vad ska man säga mer än att jag är så stolt över honom att han gör det! Att han vågar och framförallt att han har ett så stort hjärta att han utsätter sig för detta för att hjälpa. Jag tror att jag själv är för feg för att göra någonting sådant. Men det är en dröm jag alltid kommer att ha, att få hjälpa mer än jag gör nu. Vill göra skillnad, jag kan inte göra för alla med kanske för någon!

Men då var jag tillbaka till vardagen igen, pluggar till tenta som ska skrivas på fredag, tusan va jag ska fix den! Imorgon blir det massa plugg igen med johanna! Va duktiga vi är! Påmorgonen ska jagh upp med tuppen och jobba, slapp göra det i kväll så får ta det imorgon. På eftermiddagen ska jag träffa matildavännen och fatimaflickan =) Så mysigt!

På fredag är det tenta på morgonen sedan blir det bullbak hemma hos annie. Hon och mamma ska röja i hennes förråd, så vi bestämmde att vi gör det vi är bra på, därför hamnade jag med ett stort leende på läpparna i köket med en bakmaskin =D. Det kanske blir bullar med saffran i ! Ja snart är vi inne i december. Och då kommer min älsk hem! Ska bli ganska skönt faktiskt att kunna slappna av och inte gå och oroa mig! Det ska bli skönt!

Nej mina vänner, nu är det snart bonde söker fru.Ljusen är tända och jag är beredd på lantbruktromans i massor! Ska bli spännande att se om de finns varann!

ha det nu så bra där ute i världen så ses vi på stan!

// Klara

Ps. jag såg aldrig någon älg, nästa tur blir på lördag med pappa i skogen, då ska vi hitta oss en med fina horn pappa!! Han är min idol, är otroligt tacksam för att jag har fått världensbästa pappa!!



Älgjakt!

Gårdagen: Klockan ringer 05.10, upp det är premiär för älgen! Göra mackor koka upp varm choklad, packa det sista, och klä på sig för en dag ute i skogen. Allt är med, plus disco drar vi ut i skogen till jägarna! Får oss ett pass, sitter där mellan klockan 6 och nio. Men det enda vi såg var ett rådjur och en fin råbock, som vi inte denna gången skulle skjuta! Tillbaka till utgångspunkten... Jag åkte hem för några timmars plugg, slapp då mitt dåliga samvete =) På eftermiddagen blev det ett pass till, i ett torn på ett kalhygga, med blåsten i ryggen, svinkallt!! Men kul var det!! Ännu ängång inget byte, bara ett rådjur och en massa korpar!
Dagen slutade med att skogenskonung traskar vidare i skogen, lungt och nästintill oberörd! Hejja hejja!
Hem in i värmen, tina upp tårna och den röda färgen på kinderna kom krypande. En liten eftermiddagsöur blev det minsann, för att sedan glida in till stan för att gå på bio, flickan som lekte med elden, se den!! Efter en mycket rolig och uttröttande dag trillade två medvetslösa troll in i drömmarnasvärld, för att idag upp vid halv åtta för ännu en dag i skogen, tyvärr passade jag och kände pluggångesten kom krypande. Vi får se om han kommer hemsläpande på en älg eller inte. Om inte så finns det iaf två glada hundar som har fått vara med i skogen!

Veckorna går fort, nu är det bara sista svängen kvar sedan har vi klarat en av de största prövningarna, och det gick ju minsann lätt som en plätt, nu efteråt ;). Imorgon far jag hem till mig och wille ner till sitt jobb för 100% fokus.

Kika ut mina vänner, vilket underbart väder det är. Riktigt fint oktoberväder. Härligt! Idag skulle man vara ute i skogen!

Simma lungt och akta er för allt bly i luften ;).

underbara italien!!

Hur fantastiskt kul var det inte..??? Hur kul som helst!

Njöt av sol bad och värme!! Hade sisåsdär 25-28 grader varmt på dagarna! Dock mycket kallare på nätterna. Var ungefär som en BRA svensksommardag!

Det blev några timmar plajan, badat i medelhavet i år med, så skönt! En fantastisk dag i Pisa, kulturellt javisst, men va tornet lutade, att de inte reagerade när de började bygga det!?!? Sedan kikade vi in i en katedral, vilka byggnader de har åstadkommit! Helt fantastiskt!

Det var fantastiskt i alla dess former. Känner verkligen att man behövde detta nu. Komma iväg lite, känna av vad semester är och bara kunna njuta för dagen, ingen stress och behöver inte tänka på något, mer än vad man ska ha på sig! Njöt av varje minut!

Men nu är jag tillbaka i kalla ruggiga sverige, får ser fram emot vintern och julen nu!! Framförallt lucia!!

Ikväll blir det soffpotatis i hopp om att det snart ska bli imorgon!

Tjongeling från en utvilad klara!

RSS 2.0