Kvällsmat!

Har haft finbesök till kvällsmat! Hela min underbara familj satt här runt bordet och smaskade på vitkålssoppa, tusan ba bra den blev, och riktigt gott filmjölksbröd!
Vilken lyckad kväll!
Nu ska jag mysa ner mig framför tv:n och njuta av att jag har en undebar familj och en fantastisk pojkvän som bara är bäst!


Soppa:
1/2 vitkålshuvud
1 1 gul lök
40 40 g smör
1/2 1/2 tsk socker
1 1 tsk hel kummin
1 1 lagerblad
1 1/4 1 1/4 liter grönsaksbuljong
Till dekoration:färsk timjan

Bröd:

7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl 
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela, torkade aprikoser (ca 100 g)
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i
en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
Smörj två 1 1/2-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl.
Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1 1/2 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar (jag åt mitt direkt!)

Ha en underbar kväll, och kika ut vilken vacker himmel det är!
Faktastiskt att jag kan kika på samma stjärnor som som
william kan göra i Namibia!

Hejsansvejsan!!


God natt världen!

Jaaa, vilken bra dag det blev, eller Kväll ska jag väl rättare sagt säga, mycket trevlig kväll med syster & bror! God mat och bra underhållning! Fick träffa mamma och pappa med efter att de kommit hem från Barca, vi planerar redan nästa tripp, pappa fylller ju år lagom till badsäsongen sätter igång! Bra det!

dagens konstanterande; man ska f*n aldrig ta något förgivet, jag tror och jag vill... men nej... sluta hoppas så blir man inte besviken... men hoppet är ju det sista som överger en, speciellt mig, men tyvärr trillar jag dit varje gång... jag bara undrar... varför, jag kanske inte är rimlig i mitt resonemang kring det hela... nej jag vet faktiskt inte... och! Jag lär aldrig få reda på det heller, jag är som jag är och du är som du är, det är så vi är och kommer förbli! That´s it som Jackson uttrycker sig! För det är så det är, och det är så det kommer att förbli!

Men frågan jag ställer mig är varför, tänk om varför inte hade funnits vad hade så funnits, varför skulle då finnas om det inte fanns!?


God natt nu ska jag sova, klkockan är mycket och jag ska skriva tenta hela onsdagen, håll tummen att jag blir klar, tänk om tänk om inte fanns vad hade då funits! Hoppas!


säg vart går färden, vilken underbar dag!

Tisdagsmorgon!

gooodmorgon väärlden, vilken uuunderbar dag! God morgon världen!

Började skriva hemtentar igår, skönt att komma igång så snabbt... snart klar med första uppgiften, sedan är det bara två kvar!
Ja, nej det händer inte så mycket annas... bibblan helda dagarna, lite föreläsningar och seminarium, helt idiotiskt att lägga schemalagd tid när man ska skriva hemtenta, idiotiskt var ordet!
Jo en sak händer faktiskt, idag! I eftermiddag ska jag info möte om att åka till grekland, med universitetet, spännande. Jag åker kommer mer, om vad det är för något! Efter det ska Elias och jag ge våran älskade syster hennes födelsedagspresent, först ska vi äta ute, vet inte riktigt vart hon har bestämmt sig för, och sedan 19.00 ska vi gå på musikal i konserthuset! Ska bli spännande!


Appråpå födelsedag, är det Bernt 60 årsdag idag (william pappa!) Så till han skickar jag en fin tårta!

Det är ingen vanlig dag, för det är bernt födelsedag, hurra hurra hurra....Det är ingen vanlig dag, för det är bernt födelsedag, hurra hurra hurra....Det är ingen vanlig dag, för det är bernt födelsedag, hurra hurra hurra....Det är ingen vanlig dag, för det är bernt födelsedag, hurra hurra hurra....Det är ingen vanlig dag, för det är bernt födelsedag, hurra hurra hurra....Det är ingen vanlig dag, för det är bernt födelsedag, hurra hurra hurra....Det är ingen vanlig dag, för det är bernt födelsedag, hurra hurra hurra....Det är ingen vanlig dag, för det är bernt födelsedag, hurra hurra hurra....Det är ingen vanlig dag, för det är bernt födelsedag, hurra hurra hurra....



En ovanlig söndagskväll!

Bra bugglåt, men inte jätte uppiggande text... hihi.... Tur att man har riktigta löften, fulla ord och inget svek!


http://www.youtube.com/watch?v=19lqzxs_85E



nu ligger tacosen där den ska, vilken tacoskock jag är!




..... en annan liten låt med fin text... vacker Lasse!

http://www.youtube.com/watch?v=mQvGXRmjQ-M&feature=related



Jaaa, ikväll är det Lasse Stefanz som gäller!!



En röd ros skickar jag till dig!


Röda rosor!

Då var vi mitt i helgen, eller ja, snart är det ju faktiskt slut!
Igår var det tenta, hoppas hoppas jag fixade den, kände bra i magen!! På kvällen blev det en liten lätt tentafest, mycket trevligt med härliga människor!

Söndag morgon inleddes med frallor hos elias, lite jobb och nu i eftermiddag har jag varit på loppis med matilda! Bra och en underbart lugn söndag, me like! Strax ska jag köra upp till huset igen, tacos med elias annie och per! Avslutar söndagen på topp!!


Har skaffat mig skype, tydligen ska de vara bätte att kika cam än med msn, får bli lite cam med min käraste nu när han jagat lejon och skaffar pumba-vänner! (Måste ta reda på november-schemat också, så jag kanske kan planera in en Afrika-tripp!)

Var och handlade idag, och köpta mig en bunt med röda rosor. Nu är det höst och då får man unna sig dessa vackra blommor. Nu står dem så fint på mitt köksbord så kan njuta av dem!



Hejsansvejsan alla som ler och njuter av sina nära och kära!


färdigt!

Jaadå va tentan avklarad... Bar skönt, jag tror jag fixar det! magkänslan är bra!!!!

åååå blir så förbannad, skrev ett skit bra inlägg. och så bara försvann det... b**s.... Brukar alltid spara... men inte denna gngen, va dum jag är!!!

aja, nu kommer snart annie och per, vi ska luncha tillsammans, för de tyckte synd om mig, vet inte varför! hih ;)
Smsade lite med mamma innan, dom verkar njuta iaf, 25 grade både i vattnet och luften.. så nu ligger dom där och päser på stranden, häärligt, hoppas att de verkligen njuter, för det är som värda... Men hade också viljat ligga där, hade jag förtjänat, men jag får vänta på min tid!
Aa appråpå det, ska kika lite på om jag kan åka ner ochhälsa på min käraste i Afrika, hade varit så spännande att kommer ner och se allt med egna ögon!! Hoppas skolan tillåter det bara med schema och uppgifter!

Nu ska jag hoppa in i en dusch för att få bort allt tentadamm.... Nu tar jag helg, och ska ladda inför måndag, då hemtentan släpps!! (Inte undra på att magen beter sig som den gör.... ååhhh!!!)

Tjingeling uppe i himelen!


 
bara 7 veckor kvar jue! ;)
Tusan va bra jag är som släpper iväg min käraste på äventyr, inte alla som skulle göra det!!!
Det är därför jag är så otroligt bra!


chippchopp!

Ja mina vänner, då var det fredag, Trevligt Helg för er, men kanske inte för mig!! För att imorgon är det salstenta som gäller. Känner mig helt off, kan ingenting, helt värdelös, det är den sanna känslan det! Åå blir så besviken på mig själv, fast igentligen ska man väl inte klaga fören efteråt! Återkommer med klagandet imorgon efter klockan 14.00!

Fick ett efterlängtat sms idag, 06.13 exakt, från min käraste, att han landat och kommit fram, och framförallt att han trodde han hade sett Pumba! Fatta vilken upplevelse han kommer att få... Tänk om jag kunde få se det genom hans ögon när han kommer hem! Men jag kommer ha en ganska bra upplevelse här hemma jag också, ja eller samma upplevse som i 2 år.... ;).

Idag har vi redovisat vår photostory, jag och johanna, och det gick bra, skönt att slippa prata, bara trycka på PLAY! För jag är inte som jag borde idag, i går fick jag så otroligt ont i magen, inte bara lite utan MYCKET, så har inte kunnat sova någonting i natt pga smärtorna... inte jätte kul! Det lugnade sig lite på förmidddagen men nu har det satt igång igen. Får lägga mig i fosterställning och hoppas att det snart gå om, hoppas tills imorgon iaf. vill inte sitta och skriva tenta med en sådan smärta... Men det är som jag säger till barnen när de har skadat sig, "det går om tills du gifter dig!"

Nu ska jag krypa ner mig framför grey´s anatomy och vila magen lite!

tjolahoppsansa ha en trevlig dá!



smörgås med prickikorv och paprika!

Godmorgon !

Ligger i sängen och äter frukost framför vakna med the voice! Trevlig torsdagsmorgon! Eller nja, morgonen ska domineras av tentaplugg, fick dumpa träning med tilda idag, kände att jag verkligen va tuvungen att plugga, morgonen är som bäst, ioch med att jag har sem. mitt på dagen och imorgon på förmiddagen är det reodviningar! Så nu får det bli pluggattak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Håll tummen till bästaste pluggmorgon!
Har dock lite att tänka på också, wille styr idag sin kos mot Afrika, i 2 månader. Det är tungt i bröstet och magen skriker! Men jag vet, av erfarenhet, att det kommer gå som en dans, lite tungt ibland, men det kommer gå kalas!
Men mitt i detta, åker mamma och pappa till BARCELONA idag, vadå lever livet, jag vill också åka till Barcelona, får boka en resa till våren, låter nice!!


Nu ska jag prata lite med min kärlek innan han åker över till andra sidan!

Tjingtjongkines!

Potatismos och isterband!

Ja, nu kokar potatisen för att sedan bli mos! Gottgottigottgott!!





Dagen onsdag började bra, ett gympass, och skrotlyft, för att sedan sätta igång med TENTAplugg inför lördagens prestationer!
Ja, det är vad som händer just nu, plugg! Inte så exotiskt, men vad ska man annars göra!?
Imorgon flyger min käraste iväg för äventyr på andra sidan, spännande, tänk man om man kunde få packa ner sig själv i väskan och följa med, fast iof jag har ju inte vaccinerat mig, så det går ju inte!!!
Men 8 veckor går snabbt, been there done that! Faktiskt, änsålänge är det inte jobbigt alls, förutom när vi sa hej-då! Det jag kommer sakna är det fysiska kontakten, helt klart, prata i telefon och skratta tillsammans kommer vi att göra!

ojnevojne nu måste jag ta hand om mina potatis, och slänga på mina miniisterband på stekpannan!

Njut av den underara höstsolen som visar sig från sin bästa sida!

känslan

Hey hey
hey hey
hey hey
hey hey

Josephine
Det hedder Nico´s lille pige
Her er et billede af dit barnebarn
og "hønsepigen"
Nu har hun fået 12 igen
Ja, jeg ved ik hvor hun har det fra

Det tog mig 29 år
Men jeg fatter det nu
Nu har jeg gjort lige som du sagde jeg sku´
"syng knægt, bare syng!"
Og det gør jeg så
Ka´ du høre mig?

Jeg lukker mine øjne
Og jeg hører dig sige
”passer du på mor Nicolaj og Marie?”
Ja far, det gør jeg
Og vi har det godt

Haa jaah jah jah jah
Og du behøver ikke og sig undskyld
For du har gjort mig til den jeg er
Haa jaah jah jah jah
Lov mig du må ikke sige undskyld
For du har gjort mig til den jeg er
Den jeg er
Den jeg er
Den jeg er

Hey hey
hey hey
hey hey
hey hey

Selvom mor hun som altid knokler
ja så skal hun også nå at købe blomster
og hun sætter dem på din grav
her ser så fint ud
og mor´s nye ven han er go' nok
han ved at du er hendes helt store kærlighed
men de hygger sig, hygger sig

Det tog mig 29 år
men jeg fatter det nu
nu har jeg gjort lige som du sagde jeg sku'
"Syng knægt, bare syng!"
Og det gør jeg så
Kan du høre mig?
Ned af Frederiksberg allé lægger vejen forbi
Hilser dig fra Mor, Nicolai og Marie
Vi savner dig hver dag
Men vi har det godt

Haa jaah jah jah jah
Og du behøver ikke sige undskyld
For du har gjort mig til den jeg er
Haa jaah jah jah jah
Lov mig du må ikke sige undskyld
For du har gjort mig til den jeg er
Den jeg er

Jeg ved godt at du siger der er helt sort
Men jeg drømmer og jeg håber og jeg tror
At vi alle sammen ses på den anden side
Hey hey hey..
Jeg ved godt at du siger der er helt sort
Men jeg drømmer og jeg håber og jeg tror
At vi alle sammen ses på den anden side
På den anden side
På den anden side
På den anden side
På den anden side

Haa jaah jah jah jah
Og du behøver ikke og sige undskyld
For du har gjort mig til den jeg er
Haa jaah jah jah jah
Lov mig du må ikke sige undskyld
For du har gjort mig til den jeg er
Den jeg er
Den jeg er


Fantastiskt fint!
Så mycket känslor i texten!


back on track!

Ja, hej alla glada, då var jag tillbaka här igen. Givetvis är det något som gör att jag sitter här igen! Historien är lång men kan också göras kort..
Men vi börjar här...
Det har hänt en massa sedan jag skrev sist, min käraste är hemma och livet lekar som aldrig förr. Jobb och skola är sig likt!

I helgen har jag varit nere i danmark, där nu min käraste har jobbat hos sin vän, Martin. Anlände till köpenhamn på fredag förmiddag för storshopping, och det blev lite granna att fylla gaderoben med. På eftermiddagen tog jag tåget som Roskilde och jyllinge där helgen bravade skulle ske. Installerades hos nine & martin av älsk, för kvällen skulle sedan avslutas med sommarfest, helstek gris, det ni!! Gott, åå jag älskar det danska folket, som dem kan slappna av, jämfört med de stela svenskarna på andra sidan sundet ;). efter en två tre fyra.......glas eller hur många det nu blev var helgen inledd! Lördagen bar vi av oss mot köpenhamn och shoppingstråket igen, lite skor och solglasögon och masssssa god mat. Vi försökte också hitta den lille havfsfrun, men efter en timmes letande kom vi fram till att hon fanns inte kvar i inloppet till köpenhamn, varför ta bort en sådan historia av danmark??? Men det var mysigt! Jag fick mig också en kik av Amelia borg!
Kvällen blev mys med pizza och film!

Idag fick vi oss en glimt av vikingabyn i roskilde och alla fina båtarna som ligger i roskildefjorden, häftigt!
Men vilken mysig helg det har varit, måste erkänna att det varit lite som en berg&dalbana känslomässigt, i och med det som nu ska ske framöver!
Det har varit mycket skratt och härliga leenden, sett mycket och träffat underbara människor och blivit medbjuden på skidresa, nice det börjar suga i skidtarmen nu när vi lämnar sommaren efter oss!


Det är nämnligen så, att för att hålla kontakten med nära och kära, är det bra med bloggen, att kunna uppdatera när man vill, och andra kan läsa när det kan. Sanningen är att min skatt ska vara i väg i ungefär två månader och jobba, så då krävs det att min blogg ligger på topp igen! Aa eller, något måste jag ju göra när jag inte kan prata med honom och matilda min vän är upptagen ;)

Nu blir det mys framför tv:n!

Tjingtjong!



RSS 2.0